Nationale finale voor Wales op JESF

SC4 is een omroep uit Wales en zal bij het uitblijven van BBC en ITV deelnemen aan het Junior Eurovisie Songfestival 2018. Inmiddels heeft de omroep bekend gemaakt dat voorafgaand aan de deelname een nationale finale zal plaatsvinden onder de naam Chwiio am Seren, wat zoveel betekent als Op Zoek naar een Ster. De leidende taal zal het Welsh zijn bij deze bijzondere deelname.

De finale avond zal op 9 oktober plaatsvinden in Llandudno Venue Cymru, lokale tijd 20 uur, bij ons dus 21 uur. Dit theater wordt voor miljoenen Euro’s verbouwd, waarbij fans al duiden op een eventuele gastheer voor het jaar 2019.

Nadat SC4 had bekend gemaakt dat Wales zou deelnemen als zelfstandig land buiten het Verenigd Koninkrijk, hebben honderden zangers tussen de 9 en 14 jaar zich aangemeld. Audities volgden in Llandudno, Cardiff en Aberystwyth.

Uiteindelijk zullen zes acts zich aandienen op de finale, die onder mentorschap zich hebben voorbereid met hun lied. Een expert jury en Welshe kijkers zullen die avond hun favoriet kiezen.

admin Auteur

Deel met mvdbMedia:

Geef een reactie