Geld lijkt geen probleem meer bij organisatie Israël

Het licht staat voorlopig op groen voor het Eurovisie Songfestival in Israël in 2019. Staatsomroep KAN heeft de benodigde borgsom van 12 miljoen bij elkaar gesprokkeld.

De geruchten gingen dat KAN het geld niet had, en dat de staatsomroep wilde dat de Israëlische regering met het geld over de brug zou komen. Maar de 12 miljoen is toch gevonden. KAN krijgt dat geld uiteindelijk terug van de European Broadcasting Union (EBU) als alles netjes verloopt.

De borgsom is niet het enige probleem met de organisatie. Een aantal landen weet helemaal niet zo zeker of het wel zin heeft in een festival op Israëlisch grondgebied waar het eeuwige conflict met de Palestijnen voortduurt. Het is maar de vraag of Israël de veiligheid van de deelnemende landen wel kan garanderen. Zo twijfelen IJsland, Ierland en Zweden nog of ze in 2019 van de partij zijn.

Meer informatie via Televizier.

admin Auteur

Deel met mvdbMedia:

Geef een reactie