“Tonio” Nederlandse inzending voor Oscarnominatie

De film Tonio van regisseur Paula van der Oest (productie: NL Film) is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen voor de 89e Academy Awards. De film met in de hoofdrollen Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters wordt ingestuurd voor de categorie Best Foreign Language Film.

Tonio is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van A.F. Th. van der Heijden
De film is vanaf 22 september als limited release te zien in een aantal Nederlandse bioscopen, en vanaf 13 oktober is de film landelijk te zien in de bioscoop.

Tonio

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden (gespeeld door Chris Peters) door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders (gespeeld door Pierre Bokma en Rifka Lodeizen), die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

Tonio werd uit elf aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie bestaande uit afgevaardigden van de Nederlandse filmbrancheverenigingen.

Op 24 januari 2017 maakt de Academy de nominaties in alle categorieën bekend. De 89e Oscars worden uitgereikt op 26 februari 2017.

Bron en foto: EYE International

mvdbMedia Auteur

Deel met mvdbMedia:

Geef een reactie