ABBA-avond op NPO Cultura

Het is op zondag 6 april alweer precies 40 jaar geleden dat Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid oftewel ABBA het Eurovisie Songfestival wonnen met ‘Waterloo’.

Ter gelegenheid van dit jubileum programmeert het digitale themakanaal NPO Cultura op die zondagavond een twee uur durende ABBA-special met een documentaire en een concert. Aansluitend ziet u een documentaire over de Sex Pistols, die zich immers door ABBA lieten inspireren.

ABBA

The Story Of ABBA / zondag 6 april 20.30 uur

Kijk naar deze destijds, door Veronica, vervaardigde en uitgezonden documentaire over de groep. Aan de hand van foto’s, archiefbeelden en interviews met de leden van ABBA komen de ontstaansgeschiedenis, het Eurovisie Songfestival en het daaropvolgende wereldsucces van de groep aan bod. Deze documentaire heeft u niet meer gezien sinds de eerste uitzending door Veronica op 27 juni 1985.

ABBA in concert / zondag 6 april 21.20 uur

Een live-special van de groep, opgenomen in de Wembley Arena te Londen in 1979. Opgenomen tijdens de laatste – en volgens vele fans de beste – wereldtour van de groep. Met o.a. Waterloo, Take a chance on me, Voulez vous en het met een kinderkoor gezongen I have a dream. Eerder uitgezonden door Omroep MAX op 31 december 2013.

Clipkeus: Na ABBA / zondag 6 april 22.10 uur

In deze aflevering van clipkeus ziet u de hits die Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid scoorden na het uit elkaar vallen van ABBA in 1982. Ook ziet u hits die er zonder ABBA nooit zouden zijn geweest.

Classic Albums: Sex Pistols – Never mind… / zondag 6 april 22.40 uur

Deze documentaire over de totstandkoming van het even beroemde als beruchte debuut van de Sex Pistols: Never mind the bullocks… uit 1977. In deze aflevering uit de beroemde Britse reeks Classic Albums blikken o.a. John Lydon, Steve Jones, Paul Cook, Glen Matlock en manager Malcolm McLaren terug op de opnamen van hét ijkpunt voor alle toekomstige punkalbums met o.a. Anarchy in the UK, God save the queen en – het door ABBA’s S.O.S. geïnspireerde Pretty vacant. Programma is eerder uitgezonden door de VPRO op 19 maart 2011.

Bron: NTR Persbericht

mvdbMedia Auteur

Deel met mvdbMedia:

Geef een reactie