ABBA museum, maar geen reünie

Een nieuw museum geheel gewijd aan ABBA zouden honderdduizenden bezoekers naar de Zweedse hoofdstad kunnen trekken, maar dat betekent niet dat de vier leden van de groep ooit weer met elkaar op het podium zullen staan, zei het voormalige ABBA-lid Björn Ulvaeus.

Het ABBA museum, een permanente tentoonstelling in een soort “Hall of Fame” van de Zweedse popmuziek, opent in mei volgend jaar de deuren. Het zal beschikken over unieke memorabilia zoals kostuums gedragen door de leden van de groep en de bezoekers kunnen samen met levensgrote hologrammen van de groep ook meezingen met bekende ABBA liedjes.

Ulvaeus – nu een 67-jarige grootvader – is betrokken bij het opzetten van het museum, maar verder zullen er geen reünie optredens van de groep plaatsvinden. ABBA trad ongeveer 30 jaar geleden voor het laatst op.

ABBA museum

ABBA, bestaande uit Agnetha Faltskog, Anna-Frid Lyngstad, Benny Andersson en Björn Ulvaeus, verwierf faam toen ze in 1974 het Eurovisie Songfestival wonnen met het nummer "Waterloo". Daarna werden ze het grootste muzikale export-produkt van Zweden met hits als “Dancing Queen”, “I Have A Dream” en “The Winner Takes It All”.

Het museum heeft lang op zich laten wachten. De plannen dateren al van 2008.

Bron en foto: Reuters

mvdbMedia Auteur

Deel met mvdbMedia:

Geef een reactie